Świeże pieczywo w Lajkoniku

Każdego dnia dbamy o najwyższą jakość naszych produktów. Wykorzystujemy tylko naturalne składniki, które wpływają na tradycyjny smak pieczywa.

Chleb jest efektem pracy rąk naszych piekarzy. Proces wyrabiania ciasta jest wykonywany w większości ręcznie, co ma wpływ na miękkie wnętrze i chrupiącą skórkę. Na smak wpływa także długotrwały proces wyrastania każdego bochenka. Tradycyjna receptura sprawia, że nasze wypieki mają niezmiennie wyjątkowy smak i aromat. Do ciasta używamy naturalnego zakwasu i prostych składników.

Co noc wypiekamy świeże bochenki, abyście od wczesnych godzin porannych
mogli cieszyć się pachnącym pieczywem.

Sprawdź, jakie chleby znajdziesz w stałej ofercie naszych piekarnio-kawiarni:

BOCHEN ŻYTNI

to tradycyjny chleb z chrupiącą, grubą skórką. Jest w 80% żytni, a jego skład to wyłącznie zakwas, sól, woda, mąka, drożdże – 5 naturalnych składników i nic więcej.

CHLEB WAWELSKI

to w 100% żytni chleb bogaty w składniki mineralne i zawierający błonnik pokarmowy. W jego skład wchodzą tylko 4 produkty: woda, sól, zakwas, mąka.

CHLEB RODZINNY

to tradycyjne pieczywo pszenno-żytnie, które zachwyca prostotą i smakiem. Pieczemy go na naszym naturalnym zakwasie. Niech zagości również w Waszym domu.

zobacz jak wypiekamy
inne pyszności w Lajkoniku!