Każdego dnia dbamy o najwyższą jakość naszych produktów. Wykorzystujemy tylko naturalne składniki, które wpływają na tradycyjny smak pieczywa.

Chleb jest efektem pracy rąk naszych piekarzy. Proces wyrabiania ciasta jest wykonywany w większości ręcznie, co ma wpływ na miękkie wnętrze i chrupiącą skórkę. Na smak wpływa także długotrwały proces wyrastania każdego bochenka.

Tradycyjna receptura sprawia, że nasze wypieki mają niezmiennie wyjątkowy smak i aromat. Do ciasta używamy naturalnego zakwasu i prostych składników.

Co noc wypiekamy świeże bochenki abyście od wczesnych godzin porannych
mogli cieszyć się pachnącym pieczywem.

 

Sprawdź, jakie chleby znajdziesz w stałej ofercie naszych piekarnio-kawiarni:

BOCHEN ŻYTNI

to tradycyjny chleb z chrupiącą, grubą skórką. Jest w 80% żytni, a jego skład to wyłącznie zakwas, sól, woda, mąka, drożdże – 5 naturalnych składników i nic więcej.

CHLEB WAWELSKI

to w 100% żytni chleb bogaty w składniki mineralne i zawierający błonnik pokarmowy. W jego skład wchodzą tylko 4 produkty: woda, sól, zakwas, mąka.

CHLEB RODZINNY

to tradycyjne pieczywo pszenno-żytnie, które zachwyca prostotą i smakiem. Pieczemy go na naszym naturalnym zakwasie. Niech zagości również w Waszym domu.

CHLEB LAJKONIKA Z ORKISZEM

to aromatyczny chleb żytnio-pszenny z dodatkiem orkiszu. Sprawdzi się idealnie na sycące śniadanie.

CHLEB ZIARNO DO ZIARNA

to chleb składający się z samych ziaren. Płatki owsiane, siemię lniane, ziarna słonecznika, pestki dyni to główne składniki tego zdrowego pieczywa, które pieczemy z myślą o osobach będących na diecie oraz diabetykach.

CHLEB RZEMIEŚLNICZY

Pszenno-żytni chleb z chrupiącą skórką, formowany ręcznie i pieczony na granitowych płytach kamiennego pieca. Zastosowanie tradycyjnej techniki wypieku wydobywa wyjątkowy smak oraz aromat wykorzystanych składników. To próba połączenia tradycji piekarniczego rzemiosła z lekkością i artystycznym zamysłem piekarza.

zobacz jak wypiekamy
inne pyszności w Lajkoniku!